Mer majonnäs åt folket!

Att börja med LCHF är nog det bästa beslut jag tagit. Känns som om jag testat det mesta innan? Förvisso har det ju oftast slutat i självsvält (hela den där biten med att leva på ett visst antal kalorier. Ständigt räkna, räkna, räkna) Idag skulle jag inte börja med en pulverdiet ens om jag fick betalt!!!

Bara känslan att få vara MÄTT!!! Helt otroligt! Förut när jag åt (en vad jag trodde nyttig) kost innehållande låg-kolhydrat och låg-fett så höll jag mig knappt mätt 1 timme efter ett stort mål mat. I slutet innan övergången åt jag 2 portioner havregrynsgröt med mjölk (skäms lite över att erkänna att jag använde minimjökl :/ ) innan jag gick till jobbet på morgonen och vid 9.30 när jag slutade var jag tjutfärdig av hunger!! 3,5 timma senare?!

Jag gick ner 5 kg i rasande fart i början, utan att göra ett skit! Nu står jag visserligen rätt still, men jag antar att jag måste förlika mig med tanken att min kropp tycker jag har en bra kroppsform nu, även om inte jag gör det. :P
184 cm och 66 kg? Värre kunde det väl vara?
En annan vinst är att jag är mer uthållig på gymmet nu. Min förra kost gjorde mig helt färdig efter 1 timma på gymmet och jag var helt skakig i flera timmar efteråt. Nu känns det som om jag kan träna hur länge som helst, och det är oftast tidsbrist som gör att jag måste sluta :P

Och vilken god mat man får äta!! Detta har resulterat i att jag tycker det är grymt kul att laga mat, eftersom allting blir så himla gott! :D Idag tänkte jag svänga ihop en kycklinggratäng innan jobbet. Gratänger är himla bra. :)

Just det ja... tvättstugan!! :O

Inte miljonär.

Jag blev tyvärr inte miljonär av min trisslott. :( Så det enda jag kunde göra var att fortsätta mitt arbetspass. :P Men imorrn köper jag en ny lott, och då kanske jag vinner något? :D

Idag ringde de från företagshälsovården... jag skulle visst göra en hälsokontroll innan jag börjar jobba natt? Mja, det var ju skapligt många år sen jag gjorde en riktigt hälsoundersökning, så det är väl på tiden. :P



Börjar mitt arbetspass med att göra kaffe....

img_6807 (MMS)

Börjar mitt arbetspass med att göra kaffe. Sen ska jag ta en cigg Efter det är jag redo att skrapa triss! Jag kanske är miljonär nu, utan att veta om det?? ;)


Sömnigt samtal...

Haha! Bara en liten stund efter att jag stängt ner datorn inatt och skulle sova så började C prata i sömnen. Han försökte beställa en öl (kommer inte ihåg var det var för sort) Jag svarade att den tyvärr var slut. Då tackade han för sig och bad om ursäkt att han stört. Haha.
Han är så rolig när han pratat i sömnen för man kan verkligen föra ett samtal med honom. :P

Food...


Jag har tröttnat en smula på bacon för tillfället, så frukosten består nu
oftast av kokt ägg och ost-bröd, getost och skinka. Självklart en kopp
thé med kokosfett.



Nån lunch i förra veckan: Stekt fläskkarré med brunsås och getost. 



Ännu en lunch nån dag i förra veckan: Köttfärsgrattäng m. champinjoner
och creme fraiche. 



Dagens lunch: Köttfärsgratäng med vitkål.



Järpar med getost och persilja. De åkte direkt in i frysen innan ens provsmak. :P


Blev en omgång sesambröd med. Det var varit slut ett bra tag nu. 



Nattblogg

Sådär, då damp mannen hem också, hel och ren och nästan vid sina sinnens fulla bruk! :)
Jag har haft en hemmakväll alldeles för mig själv och med en påse godis. Tänkte att det inte fanns någon anledning att inte synda idag :P Gott var det men nu mår jag inget vidare alls. :O Mår illa och känner mig helt uppsvälld... Stackars min kropp som fått en sockershock :P Imorgon blir det GI-noll igen :)

Vi har just diskuterat en gemensam bekant här och dennes skapliga alkoholmissbruk. Där är det inget konstigt att däcka lite varsom lite närsom och praktiskt taget ta sig för vad som helst och det är alltid berättigat och helt OK (som ett litet exempel, bara. Finns oändligt med exempel). Klockrent fall av "Det är inte jag som har problem med alkohol, det är alkoholen som har problem med mig". Oj, vilket liv. Jag är inte avundsjuk direkt. Tragiskt är det iaf.

Imorgon blir det en laga-mat-söndag igen! Hade lyckats med bragden att glömma dörren till frysen öppen här om natten så all min mat och matlådor var bara att slänga! Buhu!! Sånt där kan reta ihjäl mig!! Usch! 

Nähä... ni har visst både C och katten somnat här, och jag funderar på något liknande. Over and out!

Så kan det gå?!

img_0544 (MMS)

Så kan det gå?!


Jobbet

Igår pratade jag med samordnaren på nya jobbet, fick mitt schema (väldigt lätt så det har jag redan memorerat) samt de tider jag ska gå brevid. Är lite nervös... Det är ju sjukt länge sen man var färsking. :/ Läskigt värre! Men ser samtidigt fram emot det väldigt mycket... Verkar dock lite knepigt att vara ledig 9 dagar i sträck var 3:e vecka?! Vad 17 ska man göra då? ;) Tar nog ett tag att vänja sig vid det. :P Hoppas på mycket extra-vik under den perioden. :P


Uppmuntrande väderprognos... :/

img_6807 (MMS)

Uppmuntrande väderprognos... :/


Startar dagen med en kaffe på jobbet. Här ...

img_0542 (MMS)

Startar dagen med en kaffe på jobbet. Här bryter vi inga rutiner i onödan. ;)


Tjohoo!

Man blir glad när lönespecen kommer när man har jobbat så sjukt mycket övertid!!! :D

På fredag blir det shopping till tusen!! :D

Sådär ja...

Varit på gymmet - check. Nu ska jag jobba resten av dan... kanske inte det smartaste draget, men ändå! :P

Oo... jag skulle såå gärna vilja ta en powernap!! *gäsp*

Godkväll.

Nånting som jag tycker är himla trevligt är att köpa träningskläder. Träningskläder är faktiskt roligare än festkläder att köpa. Jag gillar att vara snyggt klädd när jag tränar (Haha, inte ett dugg ytlig nån stans!!) Jag skulle aldrig, alrdig kunna dra och träna i typ en urtvättad t-shirt i storlek XL och sambons slitna joggingbyxor. Tvi!!
Stadium har fått in massa nytt snyggt, så dit bär de av någon dag efter att lönen har kommit! Wohoo!

Jag hade tänkt gå och lägga mig tidigt idag men det gick åt helskotta som vanligt. :/ Klockan ringer kl 8 imorgon för att jag ska hinna med gymmet en sväng innan jag börjar jobba. :D

Spenatsoppa med räkor.



Detta blev dagens frukost/lunch: En Spenatsoppa med grönmögel och räkor. Riktigt gott, trots den något udda kombinationen. :) Receptet hittar man [HÄR]

Nytt gym?

Jag är pepp. Riktigt riktigt pepp. Det är så att det kan finnas ett hyffsat gym ungefär 4 minuter ifrån mitt hem. K kläckte en bra tanke, som måste jobbas vidare på. Synd att chefen har semester till slutet av september. :(

Oh... det skulle vara såå bra!

Ändrade planer.

Jag skulle ägnat mig åt träning på gymmet idag hade jag tänkt. Brukar vara tomt på folk och trevligt där, om söndagarna. Dock blev det ändrade planer. Cyklade till K istället för att "hjälpa henne välja tapeter" (Social träning kanske åxå är bra? ;) ). Slutade mest i att jag ratade hennes förslag och hon ratade mina, så vi la ner det ganska snabbt. Hon får ta vilka hon vill eftersom det är hennes kök! ;)


Nu ska jag faktiskt ta en powernap... hade ju tänkt göra det för sådär en 7 timmar sen... men det blev ändrade planer angående det åxå. Riktigt, riktigt seg är jag efter 4 timmars sömn på jobbet. Blev bland annat väckt kl. 4:00 eftersom vissa av våra brukare uppskattar att sjunga reklam-jinglar högt om natten.... Suck.

Bacon och Ost-rulle

Sitter i skrivande stund och provsmakar min Bacon/cheese-roll. gott!! Kryddade lite extra med lökpulver och Tabasco! Mums!

OMG!

Scheiße!! Hur gott låter inte [DETTA]??? Måste prova någon dag!! :D

Så länge får jag hålla tillgodo med en trevlig 70% Ecuadoriansk mörk choklad. Inte fy skam det heller! :)

Jouren...

Att ha en lördagsjour är nog det tråkigaste jag vet. Det blir inte bättre av att 2 kräftskivor pågår i kvarteret. Sång, musik och glada skratt. Usch och tvi för jouren. :( Fast å andra sidan slipper jag vara bakis imorgon, vilket jag tror att merparten av vederbörande på nämnda kräftskivor inte kommer göra. ;)

Nähä... om man skulle ta å hoppa i säng så man orkar ta sig ut till Ledberg för lite ridning imorrn! Håll alla tummar ni har för uppehållsväder imorgon dag! (Brukar ju alltid så lägligt regna när jag är ledig... *hmpf!*

Myskväll...





Myskväll med C ikväll; Tacos och film. New Moon var mycket bra. :) C hyrde nån film som hete Ipact som jag somnade til :P Haha... ;)



Endorfiner!! <3

Ah! Just hemkommen från gymmet! Vilket pass! Kändes som om jag hade energi till tusen, även fast jag tappat en hel del under mitt uppehåll. Känns bra att vara igång igen på allvar! :)

Hmm... nyss hade jag jättelust att blogga, men när jag väl satte mig vid datorn så försvann allt jag skulle skriva om? 

Äh. Jag tar och läser lite istället. Godnatt på er, läsare!

Satt hos Polisen och skulle fixa mig ett l...

img_6807 (MMS)

Satt hos Polisen och skulle fixa mig ett legg, då Leif GW gjorde entré med ett filmteam. Jag och K blev helt till oss av hans angenäma uppenbarelse! ;)


Zzz zzz zzz....

Bra, där. Har typ sovit hela kvällen! :O Nu kommer jag inte kunna sova inatt ju. :(

Imorrn ska jag in till staden för att hämta mina nya glasögon. :) Sen blir det bannemig gymmet. Dax att komma igång igen efter sommaren. Lär väl få träna en del rygg framöver eftersom de musklerna tydligen inte var i balans med bröstmuskler och magmuskler...

Matkoma.

Tillagade världens godaste Chili con carne senza fagioli förut ikväll och jag kunde knappt sluta äta!! :O Eftersom den innehåller en stor del cocosa så har jag världens matkoma nu.... fattar inte hur jag ska kunna hålla ögonen öppna till lägdax! :O



Det är en viss skillnad
på C's och min matlagning ;)

En ny människa!

Ah! Just hemkommen från Friskhuset. Efter mycket knådande, slitande, kotknäckande, strechande och en gnutta laserterapi så känner jag mig som en ny människa! Visste inte att man kunde vara såhär avslappnad i nacke och axlar! ;) Inte att man kunde få igång blodcirkulationen så mycket heller. ;)

Det var inte någon utbuktning på diskerna som orsakade mitt ryggont, utan helt vanliga överspända muskler. :P Lite mer streching efter träningen rekommenderades, visst :P

Sitter nu och äter fläskfilegryta och har tvättstugan. Helst av allt skulle jag vilja ta en powernap! :O 

Morgonkaffe.

img_0535 (MMS)

Första jourpasset efter semestern avklarad, och jag är galet trött. Idag har jag tid för massage/kotknackning! Gutt!


Somnade till i soffan.

img_6807 (MMS)

Somnade till i soffan, och eftersom jag vaknade till liv igen lite för sent så hinner inte "sovskrynklorna" försvinna innan jag ska på ett möte!! Jag känner mig SÅÅ seriös! ;)


Längtar till fredag redan på måndagen! ;)

Jobbat idag, och allt gick enligt planerna! Håller på att så smått starta upp nästa projekt inom TEACCH men jag känner mig riktigt stressad.
Slutar jobba den 1/10 och vi har inte APT förrens den 2/9... detta ger mig alltså mindre än en månad att få igång det som är planerat. :/
Jag hoppas att den som tar över efter mig brinner lika mycket för TEACCH och AKK! :)

Jag har redan börjat längta till fredag. Då är det planerat myskväll med C = tacos och film :) <3
Jag har redan valt min film; 2a delen i Twilightserien. :)

Tacosen ser jag riktigt mycket fram emot - Jag ÄLSKAR tacos! Köpte hem lite "riktigt" tacokrydda idag utan socker och tillsatser. 

Nachochipsen går ju dock bort! Om man vill ha något krispigt kan man göra chips av ost. Jättegott att krydda med cayenne. Är man lat kan man göra wraps av sallads- eller vitkålsblad. Själv föredrar jag vitkålen eftersom den är lite stark i sig självt på något sätt. :)

T.ex Santa Marias tacosåser är i mitt tycke riktigt goda, men jag tänkte göra en egen till helgen:

1/2 gul lök
1 burk krossade tomater
1 tsk chilipulver

1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk örtsalt
1 nypa salt

1 tsk hackad inlagd jalapeño

  1. Hacka löken och fräs i en tjockbottnad kastrull och häll sedan på tomaterna.
  2. Tilsätt vitvinsvinäger, chilipulver och örtsalt och låt såsen koka ihop till en fast konsistens.
  3. Smaka eventuellt av med salt och finhackad inlagd jalapeño.


Ouff, vad hungrig jag blev nu efter allt taco-prat! :P

Väntan...

Usch. Även om tiden flyger iväg så känns det jättelångt kvar innan jag får påbörja min nya tjänst. Vill ju börja nuu!!


Söndag kväll...

Jaha, den här dan gick, den också. Vaknade ju inte förrens 14:30 (Haha, oops!!) så det är ju inte så konstigt kanske. 

Syndade rejält med pizza och cherry-coke. Fy, fy! :P Pizza är väldigt tråkig mat, har jag kommit på, så den biten tänker jag nog hoppa över i fortsättningen. 

Städat lägenheten och nu är det film i soffan. Vilken slapp dag... tråk. Det är fortfarande 30 grader inomhus. Har vädrat hela dagen men det vill inte gå ner något i temp. :( Nu längtar jag väldigt mycket till vintern!

Kvällens efterfest slutade som vanligt vi...

Kvällens efterfest slutade som vanligt vid ån. Kallt, men simmade några längder som sig bör. Jag gillar " gratis motion". Nu har jag feber och halsont! Grattis Miah!! Men jag behöver vara sjuk. Det är över 2 år sen jag var förkyld senast och bara kunde skita i allt! För övrigt bjöd kvällen/ natten på mycket konstigheter. Folk som slåss för att det är kul, och folk som slåss på "riktigt", helt oprovocerat för att ordförådet inte räcker till. Stulna kläder och skor. Ankskit. Bristande självkänsla och tyck-synd-om-mig-syndrom... Listan kan göras lång. Ouff. Eftersom jag inte alls hade någon längtan efter bli lika asplakat som alla andra, kanske jag borde ha åkt hem redan vid midnatt? Men... Nu blev det inte så. Folks Ågren imorgon är deras problem. :P Nä... Ett kokt ägg eller två såhär på morgonkvisten gör nog gott. Så går det bli! :)


Woop Woop!

Nu blir det snart garage-fest. Som lite förfest sådär. Sen bär det av till Johannelund och R's 30års-fest. :)

Nästa helg jobbar jag... skönt! ;)

Uj! Jag är glad och tacksam för att jag in...

img_0531 (MMS)

Uj! Jag är glad och tacksam för att jag inte bor i Malmö!!


Mer matlagning.

Detta börjar mer och mer likna en LCHF-blogg. ;) Det är bara det att jag helt plötsligt har komit på hur roligt det faktiskt är att laga mat! :)

Har inte gjort så mycket idag, heller. :P Jag är slapp... ;)
Jobbade några timmar på morgonen, och var sen med på anställningsintervju. Alltid intressant. :)

Kvällens aktiviteter följer här :



LCHF-chokladmuffins. Riktigt dugliga, faktiskt. Kanske lite mycket ägg-smak...




Kokt högrev... blev galet gott och mört. :)




Med vätskan från långkoket gjorde jag kött/grönsaksfond att frysa in! :)

Passade även på att göra Y's 1-kolhydratsbröd. :) Recept finns [HÄR]

Usch... borde väl ta hand om kaoset i köket nu. Inte lika roligt att städa upp, direkt. :P

118 800

img_6807 (MMS)

Haha... De på 118800 är rätt roliga. ;) (Prt sc från iPhonen)


Semestern är slut...

Oj, just det ja! Jag hade ju en blogg! :P

Idag började jag jobba igen. Trots tjat, tjat, tjat redan innan semestern var slut, så kändes det bra att vara tillbaka. Jag har ju mindre än 2 månader kvar (51 dagar för att vara exakt, och 12 jourer... hihi), så det känns inte alls tungt längre. Jag ser fram emot mitt nya jobb! På torsdag ska vi skriva pappren. :)

Ryggen totaldog dock idag efter att ha haft 3 städ och 2 handlingar på jobbet. :/ Bokade en tid hos kotknackar'n/massören... inte en dag för tidigt, egentligen. Han kunde inte förrens nästa onsdag... men C går hos honom och han ska vara riktigt bra. Så jag får hålla ut och hålla mig lugn. Haha, som om jag skulle kunna hålla mig lugn. ;) Inser dock att det nog inte blir nått gym innan jag varit där. :(

Lyckades klämma in en tid hos optikern idag också, på förmiddagen. Synen hade försämrats en smula, men de trodde inte att det var det som orsakade huvudvärken. Nåväl, då har vi uteslutit en grej iaf. :) Och ett par nya fina glasögon fick jag ju åxå. :) Eller, fick och fick... :/

Nä... nu gör jag kväller. Imorrn är jag ledig! :D Snacka om mjukstart! :)



Lördag kväll...

Sitter på balkongen med duntofflor och mysfilt på, åskspanar på nätet och lyssnar på regnet. Riktigt trevlig lördagssysselsättning. :)

Dock börjar jag bli en aningens kall om näsan och det är väl ändå dax för sängen snart. Verkar lugnt på åskfronten åxå, så man kan nog sova lugnt! :)

Brorsan gör en "Foki"? *asg*

img_0511 (MMS)

Brorsan gör en "Foki"? *asg*


Ensam...

Vad skönt det är att vara ensam en stund. Har haft någon eller några i min närhet under hela min semester, och jag tror att detta är första gången jag faktiskt är ensam. :)
Jag har ägnat kvällen åt att grädda kokosvåfflor samt göra crepes med champinjonfyllning. Mums!!



Blev tyvärr igen diskmaskin idag, eftersom de inte hade några hemma av den sorten vi ville ha. :( Förhoppningsvis får vi hem en till nästa vecka! :)

Gjorde även en supergod LCHF-tacopaj förut! Rekommenderas varmt!



Har just klickat hem lite saker från LCHF butiken. Bland annat lite spännande ekologiska aromer till att smaksätta bubbelvatten osv... mandelmjöl (har aldrig testat att baka på det) samt ekologisk BBQ-krydda och tacokrydda!

"Godmorgon"...

Här blev det sovmorgon idag. Inte helt fel! Bäst att passa på nu, så här i sista semesterveckan och allt. :P
Sitter och föröker komma på vad man ska göra idag? Tror det blir en sväng ut till Tornby för att kika på diskmaskiner, och lite annat jox. 
Vi kom på att det är Skänninge marknad idag med... den är ju lite rolig att besöka... hmm...



Nähä... inta kaffet och sen göra sig i ordning, kanske? På återseende!

Kväller...

Åh, jag borde ha städat idag. Det blev lixom ingenting med allt jag hade tänkt göra idag. Vad gick snett?
Det har ju varit alldeles utmärkt hemma-pyssel-väder idag eftersom det i stort sätt regnat hela dagen. Men, men... bättre lycka imorgon kanske? :)

Imorrn hade vi tänkt åka ut till Tornby för att köpa en ny diskmaskin. Den gamla gav upp för jättelänge sen, och nu är jag trött på att handdiska. :P 

Nähä.. nått vettigt hinner man kanske med att göra innan läggdax. Jag har inte riktigt packar upp allt efter Ölands-vistelsen. Kanske är dax? ;)

HURRA!!

För en stund sen ringde min chef och meddelade att natt-tjänsten är min!! Hurra vad glad jag blev. :D Jag hade ju förvisso redan bestämt att jag skulle få den (vilket jag även meddelat chefen... hihi) men det ska bli såååå skönt att byta arbetsplats. Hoppas på en rolig personalgrupp åxå som gillar att hitta på saker!! :D

Jag firade min nya tjänst med att klicka hem ett par UGGs. Kommer bli varmt och gossigt om fötterna i vinter!! :D 

Just nu håller jag på att tillaga helstekt fläskytterfilé. Ska bli spännande att se hur det blir! Det var visst en sån där matlådstillverkningsdag idag igen ;)


Våfflor <3

Imorrn ska jag införskaffa det där våffeljärnet, för nu har jag varit sugen på våfflor allt för länge!! :)



LCHF-våfflor

1 msk fiberhusk

3/4 dl vispgrädde

1 ägg

salt

25 gram smält smör varav hälften i smeten.


Blanda allt,låt stå och svälla några minuter.
Grädda som vanliga våfflor,gläm inte att pensla järnet med smör.

Servera med grädde och hallon



Just det ja...

Var ju på den där intervjun igår, ja. Det gick bra, tror jag, och nu väntar några dagas väntan för besked. Jag tror jag får tjänsten! :)


En trött dag...

Det är höst utanför mitt fönster, men det gör inget. :) Jag gillar hösten. Ta på sig de fluffigaste tofflorna man har och krypa upp i soffan med en filt. Tyvärr har mina snälla små katter hårat ner precis varenda filt jag äger, så de är inte så mysiga att krypa upp med. :/ Nästa gång jag skaffar en katt ska den bannemig vara hårlös!!

Har just intagit en riktigt trevlig middag bestående av köttfärslimpa och hasselbackschampinjoner. Nom nom!! Nu blir det att fortsätta lyssna på ljudbok. Började med Twilight-serien, och är helt fast!! :O Brukar inte gilla överhypade serier annars...


God Jul!!

img_0522 (MMS)

God Jul!!


Usch.

Ikväll kom vi hem till Linkan igen. Kändes inget kul att åka från Öland, jag hade gärna stannat ett tag till.
Jag har haft migrän hela kvällen för att jag inte tycker om förändringar... Jag vill att allt ska vara som det alltid varit. 

Imorrn är det den där intervjun jag väntat på så länge. Jag känner mig opepp. Sova på saken kanske.

Söndag...

Idag blev det lite go-cart med P, J och C. Nästan ännu roligare än cross-cart! Tyvärr var inte modern med och kunde ta lite kort. ;) Även denna gång blev jag varvad av alla och kom sist :P

Var en sväng på glass-haket i Källa... besökte kyrkogården och sa hej då till fadern. Nu blir det snart lite mat här, sedan rullar vi hem mot Linköping...

RSS 2.0