Läget är lugnt...


Oj så lugnt det är på jobbet inatt. :O Här snarkas det ikapp och jag har redan gjort alla sysslor som ska göras. Ligger just nu på golvet på en yogamatta och gjort mina ryggövningar... blev sen lixom bara kvar här liggandes på mage. :P Kändes bättre för ryggen än att sitta illa i soffan ;) Känner av värken lite idag, men jag hoppas det går över. Nästa vecka väntar 5 nätters jobb och då vill jag ju inte ha ont. :(

Helgens planer blev tyvärr ändrade idag. Jag och K skulle gå och se Lars Demian på Sagateatern och jag såg grymt mycket fram emot det. Så nu har jag en smula sorg. Vi skulle ta oss en krogrunda istället bestämde vi så kvällen kommer nog bli rolig iaf. :) Men ändå... snyft. 

Nu ska jag rota fram min mozarellasallad ur kylen. Mums. Den har jag sett fram emot hela kvällen. :) Nice - Family Guy på tv'n som sällskap åxå! :)


Har tillverkat egen majonäs. :)

img_0574 (MMS)

Har tillverkat egen majonäs. :)


Klockan 2...


Segheten kom lite tidigare idag, än den brukar. Oftast dyker den upp som ett basebollsträ i bakhuvudet runt 3, men jag sov inte sådär jättebra i eftermiddags, så det är nog därför.

I såna här lägen är jag glad att L introducerade mig för FitLine för deras produkt Activize OxyPlus piggar verkligen upp när man behöver det om mest! :)



Mjaha ja... dax för lite nattligt städ kanske?


Sitter och väntar på bussen till jobbet. B...

img_0573 (MMS)

Sitter och väntar på bussen till jobbet. Brr...


Onsdag...


En rätt grå och trist dag idag. Har hunnit med en kort promenix med K. (Den blev kort för det var för jävla kallt!) och ett pitstop på ex-jobbet för lite mummel och krångel. Dock inte från min sida. Jag drack bara kaffe! ;) Blev även en liten fikapaus hos mig, innan det var dax för mig att laga till lunch och sen sova en stund. Det är ju jobbnatt inatt. :)

Dock insåg jag ju lite för sent att de blir svårt att sova när man bäljat i sig kaffe! :O Taptpat rutinerna nu när jag varit borta så länge. :P

Har just intagit en supergod middag bestående av Spenatsoppa med ägg och räkor. Recept hittar du [HÄR]. Nu ska jag bege mig till närmsta paketutlämning för att hämta mina skidbyxor! Nu kan vintern komma när som helst!! :D

Just det ja... jag och K beställde biljetter till Lars Demian idag! :D På lördag smäller det! HURRA! :D




Kvällsfika.


Har just intagit en väldigt god kvällsfika bestående av 3-minutersbröd med kycklingleverpastej och en kopp thé. Mums. Är verkligen galet förtjust i 3-minutersbrödet. Det har konsistens och smak som vanligt bröd, och det är just brödet som jag saknat mest efter jag började med LCHF. :)

Nu är min långledighet över (var visserligen bara ledig 2 av de 9 dagarna :P ) och imorrn vankas det nattjobb igen. Ryggen är nästan helt OK nu mer och jag hoppas den förblir så... håll tummarna för mig!


Kycklingleverpastej




Ingredienser:
600 g lever från kyckling
50 g smör
1 gul lök
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
svart- och vit peppar
1-2 krm spiskummin
1-2 krm paprikapulver
0,5 krm rosmarin alt. timjan
ett stänk chilipulver


Gör så här
Dela levern i små bitar och stek i smör i ca 15 min.
Hacka löken och låt mjukna tillsammans med levern i ytterligare 5 min.
Tillsätt tomatpurén och kryddorna.
Häll över i matberedare eller skål och slå på grädden. Mixa med stavmixer eller beredare.

Jättegott! :D


Förresten...jag  tror att det inom en snar framtid är dags att frosta av frysen? Minst sagt...


Enkel ost/skink-soppa.


Här kommer ett recept på dagens enkla (men mycket goda!) lunch:



Ingredienser:
7dl Vatten
1 Buljongtärning
2dl CF
200g Phiadelphiaost
10cm purjolök
Kryddor som du tycker passar
1-2dl ost
100g skinka


Gör så här
Häll vattnet i en kastrull, tillsätt buljongtärningen och låt den lösa sig. 
Hälla i CF samt Philadelphiaosten och rör tills soppan ser jämn och fin ut. 
Tillsätt purjolöken och kryddorna, osten samt skinkan. Koka tills osten har smält.

Jag valde att ta rökt bog istället för skinka.
Jag gillar släta soppor så jag mixade hela altet när det var färdigkokat. :)


Bröd.


Här är ett recept på bra "bröd". Jag älskar att baka bröd. Särskilt exceptionellt enkla LCHF-bröd. :) Speciellt bröd som gräddas på 3 minuter! :D



Fusk-bröd på fiberhusk:

Vispa 2 ägg hårt.
Smält 25 gram smör och häll det i äggblandningen tillsammans med 1,5 tsk bakpulver, salt, brödkryddor samt 3,5 msk fiberhusk.
Häll smeten i en liten fyrkantig form (jag tog en matlåda) och micra på full effekt i 3 minuter. 


Så galet enkelt, så jag var lite skeptisk till en början. Tills jag smakat.
OMG så gott. OMG så enkelt. :D

Vid nästa tillfälle blir det lätt en dubbel sats. :)


Godförmiddag!


Jaha, då har jag klarat av dagens arbetspass. Inte så betungande kanske, men jag är sjukt ovan att gå upp så tidigt på morgonen som kl. 5:40. :O Känns inte som om jag vaknat till över huvud taget...

Himla trevligt väder ute idag men jag tänker ägna den åt att laga mat. Dax att göra massa matlådor, då det sinat rejät i frysen eftersom mat-inspirationen inte varit på topp de senaste veckorna. Har slutat med Diklofenak nu så matlusten är tillbaka. Ska göra en trevlig middag till mannen i huset idag med. Ibland kan de behövas skämmas bort lite. :)

Men först... en powernap i soffan! Det gillas! :D


Grått och trist idag. Snart bär det av til...

img_0571 (MMS)

Grått och trist idag. Snart bär det av till ex-jobbet för lite tim-vik.


Just det ja...


Jag hade besöksrekord igår på min blogg. Jag undrar fortfarande vilka ni är som läser...


Tröttast.


Idag har jag inte fått många knop gjorda. Det har regnat precis hela dagen, så det har varit en riktig tråkdag.

Vi var ute en sväng igårkväll, först Hamlet och sedan Pitcher's. Blev en liten efterfest hemma hos oss sen. Tror de sista gick vid 6-tiden, efter att grannen ringt på och uttryckte sitt missnöje över vår musikvolym. ;) Hehe... Oops!

Imorrn är det jobb som gäller, på ex-jobbet. Ska bli roligt, det var länge sen jag jobbade helg där. :) Så ikväll blir det himla lugnt här... har nästan lite tråkigt. Går inget kul på tv alls. Fundersr på att rota fram en film, eller något i den stilen. 

På återseende.

Fredag


Sitter nu i soffan. Kläderna är utvalda, sminket är på, håret plattat och den första ölen sänkt. Nu återstår bara en grej: Vad fan ska vi hitta på ikväll??'


<3 <3


Jag hittade världens snyggaste benvärmare igår!!! :D


Rättiksgratäng.





<3


Trevlig bokleverans från Adlibris. Var sugen på att läsa om Torey Haydens bästa. :) Hittade åven eb bra LCHF-kokbok. :)




HURRA!!! Äntligen! ;D

img_0568 (MMS)

HURRA!!! Äntligen! ;D


Höststorm.


Det pågår en mindre höststorm i min skalle. Jag är bäst på att oroa mig.

Hur ska det gå med min rygg? Hur blir det med upphandlingarna på jobbet? (Beskedet ska komma idag) Hur ska jag göra med nya jobbet? Fixar min jävla rygg alla tunga lyft? Hur ska jag göra om vi blivit uppköpta av annat företag? Hur ska jag göra om vi inte blir uppköpta av annat företag? Ska jag söka annat jobb? Ska jag gå tillbaka till ex-jobbet? Vågar jag gå tillbaka till ex-jobbet eftersom flera stycken säger att det börjat spöka där? Kommer jag hoppa från balkongen ("internskämt") om jag tvingas gå tillbaka till ex-jobbet pga. ryggen? 

Usch... bäst att sova bort den här dagen åxå. 


Tidig morgon.




Såhär trevligt var det i går morse när jag gått av mitt pass kl. 07:00
och stod vid busshållplatsen. -2 grader och solen på väg upp. :)

Körkort?


Hmm... jag borde verkligen ta tag i det där körkortet. Har hittat ett ställe i närheten av mig som erbjuder intensivutbildning och till räntefri avbetalning (Jag har tyvärr inte 15000 till övers, bara sådär). Jag känner mig faktiskt lite taggad att försöka? Såg dock nu att de är fullbokade till april 2011... man kanske skulle boka in sig redan nu?

Nåväl... det tål att tänkas på... 


Utbildningar...


Oooh... [Denna] utbildningen skulle jag grymt gärna vilja gå!!! :O
Synd bara att den är i Mora. Känns lite långt att pendla även om det bara är ca 4 ggr/termin. 

Fanns även en hel del intressanta fortsättningskurser i TEACCH som vore kanon att gå. Dock har jag ju inte direkt någon användning av de kunskaperna nu när jag bytt jobb. :/ Men, ändå... det är sjukt intressant. 

Logoped är även nått som jag velat läsa till länge. Men den är på 4 år och jag känner mig en smula för gammal för att hoppa på en sån utbildning nu...

Nåväl... i nästa liv kanske? ;)



Okej.


Jag vet, jag har varit astråkig, gnällig och allmänt tönt de senaste dagarna. Ska försöka ändra på det. 
Det är bara det att jag har en bild av mig själv som okrossbar, och då passar inte ryggvärk, Diklofenak och sjukgymnastik in riktigt. Jag verkligen avskyr att vara trasig. Min värsta mardröm är att bli sjukskriven!!! :O

På måndag ringer jag sjukgymnasten för lite tips och trix. Eventuellt även den charmiga massören. Sen ska jag fan bli hel igen!! Basta!

Nu en helt annan sak; Har fått för mig att jag ska plugga något på distans. Vore ju lite käckt nu när jag har så mycket tid? (Uuusch, "käckt" är verkligen ett hemskt ord att använda. Därför måste jag!!) Dock har jag inte kommit fram till vad än... finns ju en del att välja på. Bra där - eftersom det är en otroligt lugn natt inatt  så har jag nått meningsfullt att göra under tiden. :D

På återseende... 




Aj.


Var hos kiropraktorn/massören igår. Blev bra i svanken i typ 30 minuter. Inte så bra.
Drog mig iväg till gymmet ikväll. Bra i ryggen så länge jag tränade, när jag slutade hade jag ont igen.
Ligger på spikmattan hela tiden. Inte för att det hjälper, men...

Jag går och självdör snart.

Uj!


Vad jag har sovit idag! Kommer nog inte bli några problem att jobba inatt. :)
Imorrn blir det dock lite mindre av den varan (sömn alltså!), ska vara hos massören redan kl 13:15... :S Får väl se till att sova en sväng efteråt när jag kommit hem igen. :) Nästa gång måste jag se till att planera lite bättre. Att ha med sig sin kalender för att underlätta planering är bra har jag hört. :)

Nu: Kaffe.

Ägg & Mjukost


K. mummlade något om att hon har mjukost på sina kokta ägg. Det lät så fantastiskt äckligt att jag var tvungen att testa! Det var förvånansvärt gott. :) Tack K. :)


Vinter?


Det är kallt och friskt ute. Det märks inne på gruppbostaden om inte annat, eftersom ventilationssystemet inte riktigt hänger med lika snabbt som temperaturomslagen. :P Det är ständig uppvärmning av vetekudden denna natt eftersom det blåser kallt här inne! :P

Invigde mina UGG's för någon vecka sen och idag var det även premiär för min vinterjacka, så nog är det vinter på ingång, alltid! :) Jag längtar grymt mycket efter snö! Har nästan glömt bort hur träligt det var med all snö senast. ;)
Såg att det iaf ska vara minusgrader nattetid de kommande nätterna, så man kan ju hoppas att det kommer lite nederbörd då! :D

Nähe... ägna sig lite åt städning här kanske, för att hålla värmen? :)


Knäpp eftermiddag.


Var på ex-jobbet idag på handledning. Nothing new, men jag hoppas på det bästa! :)

Efter mycket om och men kom jag hem så jag kunde sov lite innan nattens jobb. Vilken sjuk dröm jag hade! (handlade om ex-jobbet förstås.. hehe) När jag sen vaknar sitter känslan av frustration och ilska fortfarande kvar i kroppen från drömmen... så jag var tvungen att ringa M och skälla på henne för att hon var så dum mot mig i drömmen. ;) Eftersom M åxå figurerade i drömmen får jag väl ringa henne och gnälla lite på henne åxå. ;)

Jag satte mig (tyvärr) framför datorn en sväng och kommer av nån anledning in på flashback-forumet och tråden där killen som hängde sig i förmiddags samtidigt som han filmade, hade skrivit. Nu har jag ont i magen. Min nyfikenhet är definitivt inte bra för mig i vissa lägen... :S

Nähä... man kanske skulle förbereda sig lite inför nattens jobb... maaat!


Klänning


Uuuuh... jag vill ha min klänning som jag beställt! Orkar inte leta upp nån bild, men den har florerat på tv-reklamen från HM de senaste veckorna. Den är svart (Duuh?!) och är lite skinn-imitation sådär. Skitsnygg. :D
Enda kruxet är att den inte skulle komma förens om 1000 år... eller 2 veckor... eller vad det nu var. :P Det är väääldigt lång tid i min värld. 

Kommer bli skitsnyggt med ett par fräsiga leggings till... Tänker mig nått i stil med leopard eller zebra. Yay! Jag längtar!!! :D


Nattugglar...


Då var det jobbnatt som gäller igen. :) Sista för den här veckan, sen är jag ledig. Hoppas jag. Har redan fått förfrågan ang. jobb till helgen, men jag känner att jag måste vara en smula ledig. Vilket jag av nån konstig anledning får ganska dåligt samvete för. :/
Känner att jag har mycket nätter framför mig i nästa vecka, så en fri helg vore trevligt. :) Har planer på att hitta på något skoj med M, men vad har vi inte riktigt kommit fram till än. :P

Nähä... en sväng in till tvättstugan och styra lite kanske medan det är lugnt på bygget. :)


Förresten...


... YAY!! Vi har äntligen, äntligen skaffat en ny diskmaskin. :D Bara typ 1år efter att den föra dog. :P Det går fasen inte fort i planeringen när jag och C ska inhandla något. ;)




Nocturnal


Jaha, ja. Då sitter jag på mitt nya jobb då. :) Var faktiskt inte så nervös alls, som jag trodde att jag skulle vara. Lyckades tillochmed sova riktigt bra i eftermiddags efter ett pass på ex-jobbet. :)

Har dock redan behövt ringa kollegan och rådfråga lite. Tur att man har back-up! :D

Fick hem mina produkter från FitLine idag med. :) I korta drag: kosttillskott på cellnivå. Testade att ta Activize'rn direkt efter jag vaknat i eftermiddag och jägarns så pigg jag blev! :D Jag har stora förhoppningar på dessa produkter. :) Var ju på näringslära-föreläsning i förra veckan och det var då jag passade på att beställa lite för att testa. :) 


Nähe... dax att vika lite tvätt kanske... eller roa mig på annat sätt såhär nattetid. :)


Helt slut.


Jobbat ikväll, och nu är jag helt slut. Imorrn är det jobb 9 - 13 på ex-jobbet samt ordinarie 21 - 07 på nya jobbet. Snark. Jag hoppas på lite ledigt i helgen. Den som lever får se. :)

Vi hade en kontaktpolitiker med på jobbet idag. Lite småmystiskt tycker jag? Vet inte riktigt vad hans syfte var. :P Hade även en kille som gick bredvid mig samt kollegan som jobbade kväll är helt ny. Jag känner mig helt slut i huvudet. 

Nu ett välbehövligt mål mat, sen blir det fasen godnatt för min del...


"Godmorgon"...


Oooh, vad jag har sovit gott. :) Nattens jobb gick bra, det var ovanligt lugnt som vanligt. Ger mig 17 på att det kommer vara high life imorrn bara för att det är min första natt ensam. :P
Men det kommer nog gå fin-fint. Jag är pepp!

Dock måste jag komma på nått sätt att hålla värmen... av någon anledning blir jag alltid helt genomfrusen när jag är där. Inatt slutade det med att jag hade 1 linne, en tunika, en cardigan samt en fleesejacka på mig. Frös jag ändå? Jaha, då. :P
Någon som har bra tips på att hålla sig varm? 

Nu blir det snart hemkomst för C samt en kopp kaffe här, sen bär det av till ex-jobbet...


Snark...


Lyckades sova riktigt bra i eftermiddag, så nu tror jag att jag kommer fixa sista bredvidgången inatt galant. :)
Den fina dörrskylten jag fick av mammi kommer väl till pass så C vet i vilket av sovrummen jag sover i när han kommer hem. ;)





Våfflor.



Har gräddat våfflor som sen ska bli crepes. Mums! :D


Underbara höst <3




Härligt höstigt utanför fönstret. :) Har plockat fram stora lådan med scarfsar, halsdukar, sjalar, vantar, handskar, earbags och mössor. Hängt undan tråkiga sommarjackor och skor som får vänta tills nästa säsong då de eventuellt kan vara intressanta igen. :) 
Jag skulle vilja ha en sån där fluffig pälsmössa (fuskpäls då förståss) som jag har sett lite här och där. Vore varmt och trevligt när vinterkylan slår till. :)



Har fått hem min supermysiga vinterjacka för ett tag sen. Satt perfekt och är sjukt varm, samt att luvan var stor och pälsig - ett måste! ;) Jag är så nöjd över mitt köp. Nu får det gärna bli kallt och 2 meter snö precis när som. :) I år är jag beredd!! :D

MMS-blogga?


Går tydligen inte att MMS-blogga igen. Såg ju bara konstigt ut. :(

Har ägnat hela dagen åt städ och matlagning i vanlig ordning. Jag tror att det är det som söndagar är till för. ;) Borde skaffa mig en tvättmaskin. Tvättstugan är alltid upptagen när jag vill boka den. :( Vi inhandlade förresten (ÄNTLIGEN) en diskmaskin igår. Inte en minut för tidigt!! Den kommer i nästa vecka och jag ser så enormt mycket fram emot att slippa diska för hand, vilket jag gjort de senaste året... :(

Kvällen igår tillbringades hos R. samt det vanliga folket, för att sedan bege oss ut på stan till Mörners samt Pitchers (precis som vanligt.) Träffade underbara T och jag känner verkligen hur hon fattas mig! :O Hon är verkligen en sån där människa som sprider så mycket positiv energi. Jag blir alltid så glad när jag träffar henne! <3 

Nu vankas det en vecka med sjukt mycket jobb. Börjar mitt nya på onsdag natt, men innan det ska jag hinna gå bredvid en sista gång samt jobba på ex-jobbet en hel del. Vet inte riktigt hur jag ska få till det där med sömnen, men det kanske man kan ta en annan gång? :)

På återseende!





Precis rensat historiken på gemensamma da...

Precis rensat historiken på gemensamma datorn, fanns mycket där jag helst sluppit ha vetskap om. Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att känna mig fet, otillräcklig och jävligt blåst.


Aubergine-lasagne





En helt vanlig förmiddag...


Har kommit hem från ex-jobbet för en stund sen och intagit frukost no. 2. Jag älskar frukost no. 2. Fast å andra sidan gillar jag ju att äta, över lag! :P


Vi har kommit på bästa sortens ljusterapi: Sova i solsken. ;)
Dock ska vi bara blogga lite först, Macy och jag. ;)


Fille tog sig lite frulle han med (säkert åxå frulle no. 2!) och joinade sen
i min och Macys ljusperapi. :P


Utanför fönstret håller "nisse" fortfarande på med sitt evighetsarbete. 
Måste kvala in till världens tråkigaste jobb? Men himla fint blir det! :)

Jag undrar vad den här dagen har mer att erbjuda, eftersom den nyss börjat? :P Ikväll blir det ingen Oktoberfest för K. kunde inte få in vik till sitt pass. :( Det blig gänghäng hos C's far m.fl istället. Nyktert och bra, jag kommer vara nöjd imorgon. :)
Snart kommer K på kaffe... bäst att plocka i ordning här lite, innan dess. :P


RSS 2.0